DE RODE DRAAD Mijn persoonlijke transitie

DE RODE DRAAD Mijn persoonlijke transitie

Polder Pippi

Als creatief denker zie ik altijd kansen en mogelijkheden voor duurzame veranderingen. Ik heb een flinke dosis lef, energie en intuïtie en sta als ziekenhuisapotheker ook nog in de dagelijkse praktijk.

Opgegroeid in de polders van de Zeeuwse- en Zuid-Hollandse Eilanden hield ik me het liefst bezig met dingen maken en onderzoeken, moeilijke puzzels oplossen en buiten in de natuur zijn met wat er was. En dat is nog steeds.

Farmacie in Utrecht

Na de middelbare school wilde ik of chirurg of industrieel ontwerper worden. Ik koos voor de medische hoek en ben, na meerdere malen te zijn uitgeloot, Farmacie in Utrecht gaan studeren.

Ik ben begonnen als industrieapotheker in het geneesmiddelenonderzoek, maar miste de directe patiëntenzorg. Daarna gespecialiseerd tot ziekenhuisapotheker, omdat werken als zorgverlener in een grote complexe organisatie mij goed past.

So far so good…

Mijn werk als ziekenhuisapotheker in een aantal ziekenhuizen heb ik altijd gecombineerd met diverse management- en bestuurlijke rollen. Door deze ervaring weet ik inmiddels heel goed hoe de hazen binnen complexe zorgorganisaties kunnen lopen (en springen).

So far so good… rationeel denken, doen en vooruitgaan.

Gut feeling

Totdat ik eind 2016, door een opeenstapeling van factoren, genadeloos in de grindbak belandde met een knetterende burn-out.

Na anderhalf jaar revalidatie, reintegratie terug tot ziekenhuisapotheker en weer full-time op de rit, was er wezenlijk iets in mij veranderd. Ik moest mijn creatieve kant en gutfeeling meer laten spreken.

Transfarmacie

Vanuit dit gevoel heb ik de opleiding “Applied Creativity” bij het Centrum voor Ontwikkeling Creatief Denken gevolgd en daarna de “Masterclass Transitie Management” aan de Erasmus Universiteit.

Door deze persoonlijke transitie wil ik me met GroenErwt inzetten voor een meer duurzame farmacie in Nederland en anderen inspireren om de nodige veranderingen gewoon te gaan doen!

Creatief denker

Dat ik de farma-black-box van binnenuit ken is handig. Als geen ander weet ik wanneer er binnen de lijntjes gekleurd moet worden.

Dat ik out-of-the-box denk vanuit een transitieperspectief, en de ruimte buiten de gebaande paden weet te exploreren, maakt mijn benadering met GroenErwt Transfarmacie anders dan anders.

“Met de erwtjes van het eerste uur”

“Het kan de berg niet schelen langs welke weg je hem beklimt”

“Nu bepaalt de toekomst, de toekomst bepaalt nu” 

“It’s more easy to tame a wild idea, than to wilden an ordinary idea”

“Als wij nou veranderen, dan hoeft het klimaat het niet te doen

“Met de erwtjes van het eerste uur”

“Het kan de berg niet schelen langs welke weg je hem beklimt”

“Nu bepaalt de toekomst, de toekomst bepaalt nu” 

“It’s more easy to tame a wild idea, than to wilden an ordinary idea”

“Als wij nou veranderen, dan hoeft het klimaat het niet te doen